Az autóbuszoknál leírt általános dolgok itt is érvényesek, de persze pár eltérés azért található!A vonatok nagy része sajnos, nem fért rá egy lapra, így csak 2 vagy 3 lapon találhatóak. Összeállításuk nem igazán bonyolult, a buszoknál és a villamosoknál alkalmazott módszerek itt is érvényesek. Egy két eset azonban említést érdemel.

A képen látható piros részből kör alakot csinálj! Utána ragaszd a vonat elején levő körökre! Utána vágd ki az ütközőt is, ragaszd össze egymással a 2-t (azért van egy szárhoz 2 ütközőfej), és ragaszd fel, az így már kör alakú tartóra! Ha összeállítasz egy szerelvényt, akkor az ütközőket össze is ragaszthatod, de szerintem nem érdemes, mert így később bármilyen formában variálható a szerelvény!A tükör:


A tükröket tartó szárakat a képen látható piros vonal mentén hajtsd be 90°-ot, és úgy ragaszd fel a vonatra!Az áramszedők: az áramszedőkből azért van kettő, mert kivágás után ragaszd össze őket egymással, és utána hajtogasd össze! Így mindegyik oldalról látszik a színe!


Ezt a típusú szedőt, a PIROS vonal mentén kell meghajtani, attól függően, hogy fenti, vagy lenti helyzetben szeretnéd-e felragasztani! Ezután ragaszd a villanymozdonyon levő szaggatott vonalra!

Ezt a típusú szedőt, előre leengedett, hátra felemelt helyzetben kell rakni alapesetben. Ha összeragasztottad egymással őket, akkor a KÉK vonal szerint hajtogasd meg 90°-al, és ragaszd a villanymozdony tetején levő szaggatott vonallal jelzett téglalapra! Ha a leengedett szedőt ragasztottad fel, akkor ragaszd fel rá a felső részt is!A vagonokról:


A 2 részes vagon mindkét részét, a körbevágás utány illeszd össze, és egy papírcsíkkal ragaszd össze őket. És utána hajtogasd meg őket.

A személyvagonok hátsó és első részén vannak ugye a gumicsíkok. Ezeket úgy kell felragasztani, hogy a fekete téglalapokból kör alakot formálsz, a ragasztócsík segítségével összeragasztod őket, és a fehér részre ragasztod őket. Elvileg a méretük megegyezik az ütköző hosszával, de ha még is nagyobbak lennének, nyugodtan lapíthatsz rajtuk!Jó munkát hozzájuk!