Az autóbuszoknál leírt általános dolgok itt is érvényesek, de persze pár eltérés azért található!

A kamionokat vágjuk körbe, hajtogassuk meg, és ragasszuk össze! Összeragasztáskor csak arra kell ügyelni, hogy a kamion fülke hátsó fele, a képen látható PIROS SZAGGATOTT vonal mentén legyen ragasztva! a ZÖLD SZAGGATOTT vonallal határolt részt, pedig kicsit hajtsuk ki, ahogy a valóságban vannak a szélterelők! Ha van vágjuk ki a szélterelőket, ragasszuk a helyére! Vágjuk ki a forgózsámolyt is, és a fekete részt hajtsuk meg 90°-ban, és ragasszuk a ragasztó fülek segítségével a fehér vonalakra! A ragasztófüleket érdemes befelé hajlítani, hogy ne látszódjanak!

A fixplatós járműveknél, hajtogasd össze a platót, a ragasztófülek segítségével ragaszd össze őket, de a ragasztófülek kívül legyenek, így szebb, és a külső részt hajlítsd vissza erre a fehér részre, és ragaszd rá.

Az előbb leírtak érvényesek a billenőplatókra is, néhány különbséggel:
Itt először a belső részt kell összehajtani, a képen mutatottak szerint, és utána kell ráragasztani a külső, fehér részre a billenő oldalát!

A 2 fajta Liaz kukásfelépítményt a képen látható módon ragaszd össze! A nagynál, ragaszd össze a hátulját, a munkahenger legyen kifelé, és utána ragaszd rá az emelőkarokat! A kisebbnél a beömlőt ragaszd a nagy téglalapra, a hosszú téglalapra pedig ragaszd a 2 darab emelőkart!

A pótkocsikat 2 külön papírból kell kivágni!
Itt először a belső részt kell összehajtani, a képen mutatottak szerint, és utána kell ráragasztani a külső, fehér részre a billenő oldalát! Vágjuk körbe a pótkocsit, a PIROS vonal mentén, és vágjuk ki a kerekeken kívül, a gólyalábakat, és a pótkerekeket is!

Hajtogassuk össze a makettet! Elül a képen látható ZÖLD részt a ZÖLD vonal szerint hajtsuk meg, a többi részt pedig úgy, hogy a KÉK vonal szerinti rész egymáshoz érjen! Mielőtt teljesen összeragasszuk, az oldalt látható körbe szúrjunk egy rajzszeget belülről kifelé, és belül ragasszuk le valamilyen ragasztószalaggal! Így tudjuk majd felakasztani a pótkocsit.

A cementszállító pótkocsinál, minden jelölve van, hogy hova kell ragasztani! A panelszállítónál vágd ki a pótkocsi közepét, és oda ragaszd a paneltartókat, de a ragasztófülek alul legyenek! A tetejét kösd össze, és a magasakhoz van létra, azt ragaszd fel a tetején levő összekötőre, alul meg ahova elér!A Daf LF tetőboxának hajtogatása:A tetőboxnak az alját, csak a sötét résznél hajtsd meg 90°-ban, a ragasztó füleket nem kell utána meghajtogatni! Utána lehet felragasztani a tetőre! Így kicsit ki fog lógni a fülkétől, de úgy is kell neki, mert így van a valóságban is!

Jó munkát hozzájuk!